0
Svampe “carbonara” med hærvejsost

Svampe “carbonara” med hærvejsost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
champignonsskalotteløghvidløgpersillespidskål
1 min.
Grøntsagerne

Pil løg og hvidløg, skyl herefter svampe, kål og persille.

Pluk svampene i mindre stykker. Hak nu løg, hvidløg og persille groft, og skær kålen i mundrette stykker.

olivenolie, ekstra jomfru
10 min.
"carbonaraen"

Varm en pande op ved høj varme. Steg svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil de har fået godt med farve.

Skru ned for varmen, tilsæt løg og hvidløg, og lad det hele simre under omrøring i ca. 3 min., indtil det bliver gyldent. 

Sluk for varmen, og gem til senere.

æg2hærvejsost
15 min.
Pasta og æggemasse

Knæk ægget ud i en skål. Tilsæt persille, revet ost, salt og masser af peber.

Pisk det grundigt sammen med en gaffel i 1 min.

Lys eddikeravioli med spinat og ricotta
20 min.
Pastaen og kålen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Sæt en ny pande over ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Kålen vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

 

25 min.
Pastaretten

Kom pastaen i svampene. Varm retten op, og tilsæt lidt kogevand fra pastaen, så det lige dækker bunden. Når væden simrer, skrues helt ned for blusset. Kom æggemassen i, og vend det godt rundt, indtil ægget får en cremet konsistens. Sluk for blusset, før ægget begynder at sætte sig, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér pastaretten sammen med den stegte kål.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?