Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Pil det yderste lag af citrongræs, løg og hvidløg, og skær det hele i tynde skiver. Kom det hele op i en morter eller lille blender sammen med rød karrypasta, og hak det til en pasta.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg pastaen, du netop har lavet, i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil den kraftige løgduft aftager.
Hæld kokosmælken i gryden, og bring sovsen til at simre. Smag sovsen til med sukker (der skal mere i, end man tror) og fiskesauce.
Skyl auberginen, og skær den i mundrette stykker. Lad stykkerne koge i karrysovsen indtil servering.
Skyl svampene grundigt, og skær dem i store stykker.
Varm en pande op ved høj varme, og steg svampene ad flere omgange i 1 spsk. olie pr. person, indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. Krydr med salt og peber.
Skyl korianderen, og afdryp den for vand.
Fordel spelten i skåle, og anret karry, svampe og koriander henover.
Kundekommentarer ()