0

Svampe tærte

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tø butterdejen op. Forvarm ovnen til 200°, finsnit løget, smelt ½-delen af smørret i en stegepande og steg løget i ca. 3-5 min til det er gennemsigtig og blødt. Skræl og vask kartoflerne og pastinakkerne. Skær begge dele i tynde skiver. Kom kartofler og pastinak på panden og steg ca. 10 min igen, skru ned for varmen og tilsæt evt. lidt vand hvis det er ved at blive brunt. Smag til med salt og peber. Drys parmesan ost over. Smelt resten af smørret i en anden pande og kom skårne svampe i. Sauter ved høj varme og tilsæt derefter persillen, salt og peber. Bland med indholdet i den anden pande. Rul butterdejen ud og bred den ud over panden (eller ildfast fad) ovenpå svampe/kartoffelblandingen. Pensl butterdejen med sammenpisket æg. Skær et kryds i dejen og bag 15 – 20 min.

Server varm eller kold.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia