Tag pizzadejen ud for at temperere.
Sæt ovnen på 200 grader.
Skyl porrerne grundigt.
Læg porrerne på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem hele i ca. 15 min., indtil de bliver møre.
Lige inden servering flækkes porrerne, det yderste lag pilles af, og porrerne anrettes på et fad. Riv citronskal henover, og top med olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Skyl svampene grundigt, og skær dem i mindre stykker.
Pil løget, og hak det fint. Skyl rosmarinen.
Varm en pande op ved høj varme. Steg svampene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de får godt med farve. Skru ned for varmen, og tilsæt løg og rosmarin. Steg det under grundig omrøring, indtil løgene bliver gyldne.
Hæld fløden i, og lad den reducere helt ind, så man kan trække et spor i bunden af panden, uden fløden flyder over.
Krydr med salt og peber.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor cirkel, og overfør den til en bradepande dækket med bagepapir. Fordel fyldet ud på dejen og fold dejen ca. 3 cm. henover fyldet.
Galetten bages i 10-15 min., indtil den har fået en gylden overflade, og lyder hul, når man banker under den.
Servér galetten direkte fra ovnen sammen med de syrlige porrer.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()