0
Svampegallette med rosmarin og helbagte, syrlige porrer

Svampegallette med rosmarin og helbagte, syrlige porrer

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
porrecitron
1 min.
Porrerne

Tag pizzadejen ud for at temperere.

Sæt ovnen på 200 grader.

Skyl porrerne grundigt. 

Læg porrerne på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem hele i ca. 15 min., indtil de bliver møre.

Lige inden servering flækkes porrerne, det yderste lag pilles af, og porrerne anrettes på et fad. Riv citronskal henover, og top med olivenolie, citronsaft, salt og peber.

skalotteløgrosmarinøstershattechampignonsfløde 38% (piskefløde)
5 min.
Svampene

Skyl svampene grundigt, og skær dem i mindre stykker.

Pil løget, og hak det fint. Skyl rosmarinen.

Varm en pande op ved høj varme. Steg svampene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de får godt med farve. Skru ned for varmen, og tilsæt løg og rosmarin. Steg det under grundig omrøring, indtil løgene bliver gyldne. 

Hæld fløden i, og lad den reducere helt ind, så man kan trække et spor i bunden af panden, uden fløden flyder over. 

Krydr med salt og peber.

pizzadej - på surdej
15 min.
Galetten

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor cirkel, og overfør den til en bradepande dækket med bagepapir. Fordel fyldet ud på dejen og fold dejen ca. 3 cm. henover fyldet.

Galetten bages i 10-15 min., indtil den har fået en gylden overflade, og lyder hul, når man banker under den. 

30 min.
Anretning

Servér galetten direkte fra ovnen sammen med de syrlige porrer.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.