0
Svampesuppe med bagte jordskokker, kikærter og æbler

Svampesuppe med bagte jordskokker, kikærter og æbler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jordskokkerkikærter i vand
1 min.
Jordskokker

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skær de rengjorte jordskokker i mundrette stykker, og dræn kikærterne. Vend begge dele med 1 tsk. olie pr. person, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen i 15-20 min., til jordskokkerne er møre, og kikærterne er sprøde.

brun mark-champignonøstershattefløde 9%grøntsags bouillon
5 min.
Suppe

Rens svampene, skær dem i mundrette stykker, og del dem herefter i to lige store portioner. 

Varm gryden op, og steg den ene portion af svampene i 1 tsk. olie pr. person i 2-3 min. Tilsæt bouillonpulver, fløde, lidt salt og et skud friskkværnet peber. Tilsæt ca. 2 dl vand pr. kuvert, og kog det hele igennem et par minutter.

Blend herefter suppen helt lind, og smag den til med salt og peber.

frisk oreganorødt æble
15 min.
Svampe

Steg den anden portion af svampene på en pande i 1 tsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber.

Skær æblet ud i små tern, og pluk oregano i blade.

30 min.
Anretning

Anret suppen rygende varm med de stegte svampe, kikærter, jordskokker, æbler og oregano. Slut evt. af med et par dråber olivenolie rundt i tallerkenen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2149 kjl/513 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
34 g
Kostfibre:
18 g
Protein:
18 g