Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær de rengjorte jordskokker i mundrette stykker, og dræn kikærterne. Vend begge dele med 1 tsk. olie pr. person, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen i 15-20 min., til jordskokkerne er møre, og kikærterne er sprøde.
Rens svampene, skær dem i mundrette stykker, og del dem herefter i to lige store portioner.
Varm gryden op, og steg den ene portion af svampene i 1 tsk. olie pr. person i 2-3 min. Tilsæt bouillonpulver, fløde, lidt salt og et skud friskkværnet peber. Tilsæt ca. 2 dl vand pr. kuvert, og kog det hele igennem et par minutter.
Blend herefter suppen helt lind, og smag den til med salt og peber.
Steg den anden portion af svampene på en pande i 1 tsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber.
Skær æblet ud i små tern, og pluk oregano i blade.
Anret suppen rygende varm med de stegte svampe, kikærter, jordskokker, æbler og oregano. Slut evt. af med et par dråber olivenolie rundt i tallerkenen.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kommentarer og forslag til opskriften