0
Svampesuppe med bagte pastinakker, kikærter og æbler

Svampesuppe med bagte pastinakker, kikærter og æbler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

brun mark-champignonøstershattepastinakkerfløde 9%
1 min.
Suppen

Start med at rense svampene og skræl pastinakkerne.

Skær alle svampene i mundrette stykker, og del dem herefter i to lige store portioner. 

Varm gryden op, og steg den ene portion af svampene i 1/2 tsk. olie pr. person i 2-3 min. Tilsæt bouillonpulver, fløde, lidt salt og et skud friskkværnet peber. Tilsæt ca. 2 dl. vand pr. kuvert, og kog det hele igennem et par minutter.

Blend herefter suppen helt lind, og smag den til med salt og peber.

pastinakkerkikærter i vand
5 min.
Pastinakker

Skær pastinakkerne i mundrette stykker, og dræn kikærterne. Vend begge dele med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag grøntsagerne i 15-20 min., til pastinakkerne er møre, og kikærterne er sprøde.

frisk oreganorødt æble
15 min.
Svampe

Steg den anden portion af svampene på en pande i en smule olie eller en klat smør. Krydr med salt og peber.

Skær æblet ud i små tern, og pluk oregano i blade.

30 min.
Anretning

Anret suppen rygende varm med kikærter, pastinakker, æbler, stegte svampe og oregano. Slut evt. af med 1/2 tsk. olivenolie pr. person rundt i tallerkenen.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
785 kcal
Fedt:
21 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
46 g
heraf sukkerarter:
22 g
Kostfibre:
21 g
Protein:
18 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?