Forvarm ovnen til 225 °C. Skræl græskarret med en kniv, halvér det, fjern kernehuset, og skær græskarret i både. Læg bådene på en bageplade dækket med bagepapir, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Kom yoghurten op i en skål, og krydr med salt og krydderiblandingen.
Pil bladene fra stokken på salaten, skyl dem grundigt, og afdryp dem for vand.
Skær fisken ud i tern på ca. 2 x 2 cm.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend fisken i sweet chili-sovs og efterfølgende i 1 spsk. hvedemel pr. person.
Når panden er varm, steges fisken i ca. 1 min. på to sider, indtil den begynder at flage. Tag den af varmen, krydr med salt og servér straks.
Servér græskarret med fisk, salat og yoghurtdressing.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()