Forvarm ovnen til højeste temperatur.
Pil rødløg og hvidløg, og skyl tomater og chili.
Skær det hele i mindre stykker (gem lidt rødløg til at sylte), og spred det ud på en bradepande dækket med bagepapir.
Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de har fået en branket overflade, og er blevet møre.
Blend de bagte grøntsager (pas på med chilien - den er hot!) med en blender eller stavblender til en homogen masse sammen med tomatpure og 1 spsk. olivenolie pr. person.
Smages til med salt og peber.
Skyl kålen grundigt, og snit den så fint som muligt.
Krydr med salt, vend den godt rundt, og gem den indtil servering.
Kom kødet i en pande sammen med bouillonen fra posen. Varm det stille og roligt op, og mos det med en ske, indtil det bliver helt nedbrudt.
Smages til med salt og peber.
Varm tortillaerne op i ovnen, og pak dem efterfølgende godt ind i et viskestykke.
Anret kødet henover tortillaerne, og top med kål og salsa.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()