0
Tærte med karamelliseret rødløg og pære

Tærte med karamelliseret rødløg og pære

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærtemelhvedemeloliesalt
1 min.
Tærtedej

Forvarm ovnen ved 200 grader. 

Bland 50 g kikærtemel, 50 g hvedemel, ¼ dl olie, 0,4 dl vand og lidt salt pr. person i en skål, og ælt det til en homogen masse. Rul dejen ud på et meldrysset bord eller mellem to stykker bagepapir til en størrelse, der passer til et ildfast fad.

Læg dejen i fadet, som er smurt med lidt olie, så den dækker helt op ad kanten. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i ca. 10 min., til den har fået en gylden farve og har sat sig.

rødløgpæretimian
10 min.
Fyldet

Varm en pande op ved middelhøj varme. Pil løget, og skær det i fire lige store stykker på den lange led. Steg stykkerne på de flade sider i ca 5 min i alt  i 1 spsk. olie pr. person, indtil de har fået en flot karamelliseret farve.

Skyl pæren grundigt, og skær den i tynde både. Skyl timianen grundigt, og afdryp for vand.

frisk gedeost
20 min.
Tærten

Smør gedefriskost ud på tærtebunden, og anret løg og pærestykker henover. Pil bladene fra timianen og drys henover fyldet. Bag tærten yderligere ca. 10 min.

hasselnøddekerner
25 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

bladbederbalsamicosort peber
30 min.
Bladbederne

Skyl bladbederne grundigt. og afdryp dem for vand. Pil bladene fra stilken. og riv dem ud i mundrette stykker (stokken kan også bruges, hvis den hakkes fint). Vend bladene i 1 spsk. olivenolie og ½ spsk. balsamico og krydr med salt og peber.

35 min.
Anretning

Servér den lune tærte med bladbedesalaten og top med ristede nødder. 

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?