0
Tærte med kylling og broccoli
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Mælk, Havre

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

kikærtemelLoppefrøskalleræg
1 min.
Tærtedej

Rør kikærtemel, loppefrøskaller, 1 æg og følgende pr. person sammen til tærtebunden: 1/2 dl. havregryn, 1 knsp. bagepulver, knap 1 spsk. vand pr. person og lidt salt. Lad dejen stå og hvile i 10 min.

Rul dernæst dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. 

Smør en tærteform med lidt olie, og kom dejen ned i. Stik bunden med en gaffel, og bag bunden i 10 min. 

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
10 min.
Kylling

Kyllingestrimlerne steges 3-4 min. på en middelvarm pande, til de er gyldne.

creme fraiche 18%broccoliægforårsløg
15 min.
Fyld

Pisk de resterende æg, creme fraiche, 1/2 tsk. salt og peber godt sammen, imens bunden bager.

Skær broccoli i mindre buketter, og skær forårsløg ud i små stykker. Fordel grøntsager og kylling i den forbagte bund, og fordel æggemassen over. Bag tærten i 25-30 min., indtil æggemassen er fast. 

agurkrød peberfrugt
25 min.
Gnavegrønt

Skær agurk og rød peberfrugt i stænger, og læg dem i skåle indtil servering.

45 min.
Anretning

Servér en portion tærte sammen med gnavegrønt.  

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
364 kcal
Fedt:
17,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
19,2 g
heraf sukkerarter:
6,2 g
Kostfibre:
8 g
Protein:
28,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?