Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Rør kikærtemel, loppefrøskaller, 1 æg og følgende pr. person sammen til tærtebunden: 1/2 dl. havregryn, 1 knsp. bagepulver, knap 1 spsk. vand pr. person og lidt salt. Lad dejen stå og hvile i 10 min.
Rul dernæst dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
Smør en tærteform med lidt olie, og kom dejen ned i. Stik bunden med en gaffel, og bag bunden i 10 min.
Skær kyllingebrystet i strimler. Kødet steges 3-4 min. på en middelvarm pande, til de er gyldne.
Pisk de resterende æg, creme fraiche, 1/2 tsk. salt og peber godt sammen, imens bunden bager.
Skær broccoli i mindre buketter, og skær forårsløg ud i små stykker. Fordel grøntsager og kylling i den forbagte bund, og fordel æggemassen over. Bag tærten i 25-30 min., indtil æggemassen er fast.
Skær agurk og rød peberfrugt i stænger, og læg dem i skåle indtil servering.
Servér en portion tærte sammen med gnavegrønt.
Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.
Kommentarer og forslag til opskriften