0
Tærte med kylling og broccoli
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

kikærtemelLoppefrøskalleræg
1 min.
Tærtedej

Rør kikærtemel, loppefrøskaller, 1 æg og følgende pr. person sammen til tærtebunden: 1/2 dl. havregryn, 1 knsp. bagepulver, knap 1 spsk. vand pr. person og lidt salt. Lad dejen stå og hvile i 10 min.

Rul dernæst dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. 

Smør en tærteform med lidt olie, og kom dejen ned i. Stik bunden med en gaffel, og bag bunden i 10 min. 

Kylling i strimler
10 min.
Kylling

Skær kyllingebrystet i strimler. Kødet steges 3-4 min. på en middelvarm pande, til de er gyldne.

creme fraiche 18%broccoliægforårsløg
15 min.
Fyld

Pisk de resterende æg, creme fraiche, 1/2 tsk. salt og peber godt sammen, imens bunden bager.

Skær broccoli i mindre buketter, og skær forårsløg ud i små stykker. Fordel grøntsager og kylling i den forbagte bund, og fordel æggemassen over. Bag tærten i 25-30 min., indtil æggemassen er fast. 

agurkrød peberfrugt
25 min.
Gnavegrønt

Skær agurk og rød peberfrugt i stænger, og læg dem i skåle indtil servering.

45 min.
Anretning

Servér en portion tærte sammen med gnavegrønt.  

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
364 kcal
Fedt:
17,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
19,2 g
heraf sukkerarter:
6,2 g
Kostfibre:
8 g
Protein:
28,6 g