0

Tærte med sølvbeder, bacon og Gruyèreost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skyl sølvbederne godt og snit dem i 1 cm brede strimler på tværs af bladene. Skær løgene i tynde både. Rist baconen gylden, men ikke sprød, og tag dem af panden med en hulske. Sauter løgene i det resterende baconfedt til de er bløde. Kom sølvbederne ved, krydr med salt og peber og sauter videre til de er møre og al væden forsvundet. For imens en tærteform med dejen og prik bunden med en gaffel. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og rør revet Gruyèreost i. Fordel løg og sølvbeder i tærteformen, drys med bacon og hæld æggemassen over. Løft forsigtigt i grøntsagerne med en gaffel, så det hele bliver blandet let og bag ved

175 grader i 25-30 min. til æggemassen er fast og bunden sprød. Server som den er eller til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften