0
Spaghetti "aglio, olio e peperoncino" med stegt kuller og agurke-salat med pecorino og citron

Spaghetti "aglio, olio e peperoncino" med stegt kuller og agurke-salat med pecorino og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ultraklassisk og lynhurtig italiensk ret. Pasta Aglio, Olio e Peperoncino betyder i al sin enkelthed pasta med hvidløg, olie og chili. Det smager skønt alene som ret; men her får I lækker stegt fisk og salat til. Undlad chilien, og så spiser I bare Spaghetti aglio e olio.

Allergener:
Kuller, Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pecorino romanoagurkbredbladet persillecitron
1 min.
Agurkesalat med pecorino og citron

Skær agurkerne ud i tynde bånd, gerne på et mandolinjern. Kom de skårne agurker i en skål, og drys dem med lidt fint salt. Vend rundt, og lad dem salte i 5 min. Hæld den smule vand, der måtte trække ud, fra, og vend nu med citronsaft, revet citronskal, revet pecorino samt god olivenolie. Drys med lidt hakket persille.

hvidløgpeperoncino chili, hel & tørret
5 min.
Fettuccine Aglio, Olio e Peperoncino

Hvidløgene pilles og skæres i fine tynde skiver eller hakkes fint. Flæk chilien, og kasser kernerne, med mindre du er fan af ekstra heat! (Hvis I undlader chilien, så spiser i bare Spaghetti aglio e olio). Chilien hakkes så fint som muligt. Hæld 1 spsk. god olivenolie pr. person på en pande sammen med hvidløg og chili, og tænd på middel varme.

Kog imens vand til pastaen, og salt vandet, så det smager salt som Middelhavet. Når vandet koger, kommer du pastaen i, og koger den i 2-3 min., altså mindre end angivet på pakken.

Kom derefter pastaen på panden til olie, hvidløg og chili. Gem 1-2 dl. af pastavandet. Bland pastaen godt sammen med olien, og tilsæt nu lidt af pastavandet. Rør så rundt i det som en gal. Olien må ikke begynde at skille sig i små klatter rundt i vandet, men skal emulgere sammen med vandet. Det kan den kun, hvis du konstant rører rundt i vandet. Så bliv ved med at røre i det, indtil saucen er kogt ind til en cremet konsistens.

kullerfilet uden skind
15 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber, og vend den i en smule hvedemel. Steg den i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Peperoncino er en italiensk chili med god styrke, der kan bruges hele i gryderetter og marinader eller hakkes fint. Når din ret har tilpas styrke, kan du evt. fiske chilierne op igen. Peperoncino er dyrket på Sicilien i Italien. Syditalienske peperoncinis varierer normalt fra 15.000-30.000 på Scoville-skalaen. 
Peperoncino er populær i det syditalienske køkken (Calabrien), hvor de blandet andet bruges i 'Bomba Calabrese' - en spicy pesto der bruges som dip eller som smørelse på brød. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?