Skær kødet ud i grove stykker, vend det i lidt salt og krydderiblandingen og lad det trække lidt ind i kødet.
Skyl og børst kartoffel, skyl peberfrugt og tomat grundigt og skær det hele ud i grove stykker.
Varm en stor gryde, pande eller lerfad (med låg til) op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie pr. person. Lad kødet stege i 1 min. før det vendes, så det får godt med farve. Skru ned for blusset, tilsæt grøntsagerne og ½ dl. vand pr. person og lad retten simre i ca. ½ time til kartoflerne er møre. Smag sovsen til med salt og peber.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver lidt mørke i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Skyl mynten grundigt, afdryp for vand, pil bladene fra stilken (kassér stilken) og hak det groft.
Vend det hele sammen med rosinerne i 1 spsk. olivenolie pr. person.
Fordel tajinen i dybe tallerkener og anret toppingen henover.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()