0
Team DK BBQ glaserede kødboller med sesam, ingefær og kålsalat

Team DK BBQ glaserede kødboller med sesam, ingefær og kålsalat

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.

sesamfrø
3 min.
Ristet sesam

Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem gyldne i en 225 grader varm ovn i 6-8 min. Alternativt kan du riste dem på en pande. Kom sesamfrøene i en morter med lidt salt, og knus dem let.

BBQ sauceingefærlime
5 min.
BBQ dressing

Riv ingefær fint (gem halvdelen til farsen), og rør den med BBQ-sauce, limesaft og 2/3 af de knuste sesam. Sæt dressingen til side.

Hakket grisekødhvidløg
15 min.
Kødboller

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med det sidste revet ingefær og hakket hvidløg. Soigner forårsløgene, og snit dem fint. Kom halvdelen i farsen, og rør den godt sammen. Smag på farsen, og juster med salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold. Et godt trick er at fugte hænderne med lidt vand mellem hver rulning, så klistrer kødbollerne ikke så nemt fast på hænderne. Kom kødbollerne i et smurt, ildfast fad. Steg dem i en 225 grader forvarmet ovn i 8-10 min., til de netop er gyldne og gennemstegte.

gulerødderhvidkålsesamfrø
20 min.
Kålsalat

Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern og snit så kålen, så fint du kan, evt. på et mandolinjern. Vend den snittede kål og gulerødder med 1/3 af dressingen samt lidt god olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med lidt snittet forårsløg og de sidste ristede sesamfrø.

40 min.
Anretning

Fordel det sidste dressing over kødbollerne, og vend dem rundt deri, således at de er dækket af den lækre sauce. Drys de sidste snittede forårsløg over. Servér med kålsalaten og de kogte ris på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2982 kjl/713 kcal
Fedt:
26,8 E%/26,8 E%/26,8 E%/26,8 E%/26,8 E%/26,8 E%/26,8 E%/26,8 E%
Kulhydrat:
49,7 E%/49,7 E%/49,7 E%/49,7 E%/49,7 E%/49,7 E%/49,7 E%/49,7 E%
Kostfibre:
2,8 E%/2,8 E%/2,8 E%/2,8 E%/2,8 E%/2,8 E%/2,8 E%/2,8 E%
Protein:
22,3 E%/22,3 E%/22,3 E%/22,3 E%/22,3 E%/22,3 E%/22,3 E%/22,3 E%