Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.
Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på.
Kom kyllingebrysterne i en skål. Vend dem med vindalookrydderier, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad det trække i 10 minutter på køl.
Skrab de marinerede kyllingebryster fri for marinaden, som gemmes til senere. Brun kyllingebrysterne på skindsiden i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg. Tilsæt finthakkede løg til kødet. Lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare og så småt begynder at tage farve. Tilsæt marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i ca. 3-5 minutter, til kødet netop er gennemstegt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.
Rul eller tryk hver dejkugle ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.
Som vist på billedet. Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Server de lune naan dertil.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften