0
ELITE Team DK Chicken Vindaloo på kyllingebryst med naanbrød

ELITE Team DK Chicken Vindaloo på kyllingebryst med naanbrød

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ingefærkorianderzittauerløghvidløg
1 min.
Forberedelse

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på.

kyllingebryst uden skindvindaloo krydderiyoghurt 3,5 %citroningefærhvidløg
5 min.
Marinér kylling

Kom kyllingebrysterne i en skål. Vend dem med vindalookrydderier, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad det trække i 10 minutter på køl.

kyllingebryst uden skindcitronflåede og hakkede tomater
15 min.
Vindaloo

Skrab de marinerede kyllingebryster fri for marinaden, som gemmes til senere. Brun kyllingebrysterne på skindsiden i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg. Tilsæt finthakkede løg til kødet. Lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare og så småt begynder at tage farve. Tilsæt marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i ca. 3-5 minutter, til kødet netop er gennemstegt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

20 min.
Lyn "naan":

Rul eller tryk hver dejkugle ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensl dejen med 0,5 spsk. olie pr. person eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min på hver side. Vend gerne brødene flere gange undervejs. Kom en lille klump frisk smør på hvert af de nybagte naan, så det kan smelte, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Server de lune naan dertil.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.