
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Pil og riv ingefær fint.
Pil og finthak både løg og hvidløg.
Pres saften fra citronen.
Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på.
Kom kyllingebrysterne i en skål, vend dem med vindalookrydderi, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær, og lad det trække i 10 min. på køl.
Skrab de marinerede kyllingebryster fri for marinaden (gem det til senere), og brun kyllingebrysterne i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg.
Tilsæt finthakkede løg, og lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare, og så småt begynder at tage farve.
Tilsæt marinaden, sautér et par minutter, og krydr med salt og sort peber.
Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i ca. 3-5 min., til kødet netop er gennemstegt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.
Lun Naanbrødene efter anvisning på pakken.
Som vist på billedet. Dryp den sidste yoghurt over retten, drys med plukket koriander, og servér de lune naanbrød til.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften