0
Team DK Dukkahbagt lyssejfilet med ovnbagte rodfrugter og yoghurt & tahin dressing

Team DK Dukkahbagt lyssejfilet med ovnbagte rodfrugter og yoghurt & tahin dressing

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

pastinakdukkahhvidløgbagekartofler
1 min.
Bagte rodfrugter og hvidløg

Tænd ovnen på 225 grader.

Skræl bagekartofler, gulerødder og pastinakker, og skær dem i stave.

Del hvidløget i hele upillede fed.

Kom rodfrugterne og de hele hvidløgsfed i en skål, og vend dem med en generøs portion olivenolie (2-3 spsk pr. pers.), lidt salt samt halvdelen af dukkah'en.

Kom det i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir (pas på, rodfrugterne ikke ligger i lag), og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre og gyldne. Vend evt. rundt et par gange undervejs.

yoghurt 3,5 %tahincitron
5 min.
Yoghurt & tahin dressing

Rør yoghurt og tahin sammen med citronsaft og lidt skal, og smag til med salt og peber. 

dukkahlyssejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i 3-4 mindre stykker pr. pers.

Kom dem i en skål, drys med salt og det sidste dukkah, og vend rundt sammen med et par skefulde hvedemel.

Fordel fisken omkring rodfrugterne, når der er 5 min., til rodfrugterne er færdigbagte, og skru ovnen op på 250 grader.

Bag til fisken lige har fået en mælkehvid farve, helst i max 4-5 min.

bredbladet persille
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Fordel dressingen rundt omkring på tallerkenen, og drys med masser af grofthakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3390 kjl/810 kcal
Fedt:
23,1 E%
Kulhydrat:
52,5 E%
Kostfibre:
3,5 E%
Protein:
23 E%