
 
 Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skræl bagekartofler, gulerødder og pastinakker, og skær dem i stave.
Del hvidløget i hele upillede fed.
Kom rodfrugterne og de hele hvidløgsfed i en skål, og vend dem med en generøs portion olivenolie (2-3 spsk pr. pers.), lidt salt samt halvdelen af dukkah'en.
Kom det i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir (pas på, rodfrugterne ikke ligger i lag), og bag dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre og gyldne. Vend evt. rundt et par gange undervejs.
Rør yoghurt og tahin sammen med citronsaft og lidt skal, og smag til med salt og peber.
Del fisken i 3-4 mindre stykker pr. pers.
Kom dem i en skål, drys med salt og det sidste dukkah, og vend rundt sammen med et par skefulde hvedemel.
Fordel fisken omkring rodfrugterne, når der er 5 min., til rodfrugterne er færdigbagte, og skru ovnen op på 250 grader.
Bag til fisken lige har fået en mælkehvid farve, helst i max 4-5 min.
Som vist på billedet. Fordel dressingen rundt omkring på tallerkenen, og drys med masser af grofthakket persille.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften