0

Team DK Golfspillerens laks i cremet urtesovs

Opskriften er udviklet af:
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter

Fremgangsmåde

  • 150 g fersk laks (uden skind) 
  • 100 g fuldkornsris (rå vægt, giver ca. 250 g kogt) 
  • 1 tsk rapsolie (5 g) 
  • 1 tsk smør (5 g) 
  • 1 dl madlavningsfløde 8% (100 ml) 
  • 1 tsk dijonsennep 
  • 1 fed hvidløg, finthakket 
  • 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret dild 
  • 1 spsk frisk eller tørret persille 
  • 1 tsk citronsaft 
  • 100 g broccoli 
  • 75 g gulerod, skåret i skiver 
  • 75 g squash eller peberfrugt, skåret i tern 
  • Salt og friskkværnet peber 

 

Fremgangsmåde: 

  1. Kog risene som anvist på pakken. 
  1. Forbered grøntsagerne: damp eller kog dem let i 3-4 minutter, så de stadig har lidt bid. 
  1. Steg laksen i rapsolie på en pande ved middelhøj varme i 3-4 minutter på hver side, til den er let gylden. Tag den af panden. 
  1. Lav saucen: 
  • Tilsæt smør til panden og svits hvidløg og evt. ekstra grøntsager (som squash/peberfrugt) i 1-2 minutter. 
  • Hæld fløde, dijonsennep og citronsaft på. 
  • Tilsæt dild og persille og lad det simre 3-4 minutter. 
  1. Læg laksen tilbage i panden, og lad den varme med i saucen i 1-2 minutter. 
  1. Anret: Server laks og sauce sammen med de dampede grøntsager og den varme ris. 

 

Makrofordeling (ca.):  

Energi ca. 1000 kcal 

  • Kulhydrat: ca. 60 E% 
  • Protein: ca. 20 E%  
  • Fedt: ca. 25 E%  

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret!