0
ELITE Team DK Krydrede gulerødder med baharat, mør gris og perlebyg

ELITE Team DK Krydrede gulerødder med baharat, mør gris og perlebyg

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

gulerødderbaharat krydderi
1 min.
Gulerødder

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs.

Vend dem med 0,5 spsk olivenolie pr. pers., salt og halvdelen af krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.

perlebyg
10 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med lidt salt i ca. 15 min.

Filet a la mørbrad, frilandsgris
15 min.
Kød

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg kødet i en smule olie i ca. 3 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve, og lige netop er gennemstegt.

squash
20 min.
Squash

Skyl squashen, og skær den i små tern.

limesquash
25 min.
Perlebygsalat

Når perlebyggen er færdigkogt, vender du den med lidt 1 spsk olivenolie pr. pers., den sidste halvdel af krydderblandingen, fintrevet limeskal, limesaft og squashternene. Smag til med salt og peber.

30 min.
Fladbrød

Lun fladbrødene i ovnen i 5-6 min., og dryp med lidt god olivenolie. 

35 min.
Anretning

Anret perlebygsalat i bunden af en dyb tallerken.

Bryd kødet ud i stykker, anret dem ovenpå sammen med gulerødderne, dryp græsk yoghurt henover, og servér med lunt fladbrød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
5364 kjl/1282 kcal
Fedt:
26,6 g
Kulhydrat:
52,3 g
Kostfibre:
4,2 g
Protein:
18,9 g