0
Team DK Krydrede gulerødder med baharat, mør gris og perlebygsalat

Team DK Krydrede gulerødder med baharat, mør gris og perlebygsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
gulerødderbaharat krydderi
1 min.
Gulerødder

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs. Vend dem med 0,5 spsk olivenolie pr. person, salt og halvdelen af krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.

perlebyg
10 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med lidt salt i ca. 15 min.

Filet a la mørbrad, frilandsgris
15 min.
Kød

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg kødet på skæresiden i en smule olie i ca. 3 min. på hver side, indtil kødet har fået godt med farve, og kødet er lige netop gennemstegt.

Lad kødet hvile, skær det efterfølgende i tynde skiver, og krydr godt med salt og peber.

squash
20 min.
Squash

Skyl squashen, og skær den i små tern.

limesquash
25 min.
Perlebygsalat

Når perlebyggen er færdigkogt, vender du den med lidt 1 spsk olivenolie pr. person, den sidste halvdel af krydderblandingen, fintrevet limeskal,  limesaft og squashternene. Smag til med salt og peber.

græske fladbrød
30 min.
Fladbrød

Lun fladbrødene i ovnen i -5-6 minutter. Dryp med lidt god olivenolie. 

35 min.
Anretning

Anret perlebyg blandingen i bunden af en dyb tallerken. Bryd kødet ud i stykker, og anret dem ovenpå med gulerødderne vend siden af. 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3957 kjl/946 kcal
Fedt:
27,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,73 g
Kulhydrat:
131 g
heraf sukkerarter:
6,1 g
Kostfibre:
6,85 g
Protein:
38,7 g