Dræn de hvide bønner for vand. Skræl hvidløg og skalotteløg. Snit hvidløget i tynde skiver, og hak skalotteløget fint med en skarp kniv.
Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt et par dråber olivenolie. Sauter hvidløg og skalotteløg et minut eller to, uden at det tager farve. Tilsæt så bønner og creme fraiche til gryden, og kog det godt igennem, så creme fraichen koger lidt ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Mens bønnerne koger lidt ind, kan du skære pølserne i mundrette bidder, og stege dem af på en godt varm pande. Gem pølserne i en skål til senere.
Skær spidskålet ud i kuvertstykker - behold gerne stokken på. Skyl tomaterne.
Kom spidskålet ned i en stor gryde, gerne så det hele ligger på bunden. Læg tomaterne ned oveni, og tilsæt salt, friskkværnet peber og et par spsk. vand, så der lige er lidt at dampe med.
Læg låg på gryden, og damp kål og tomater under låg 4-5 min., til kålen er faldet en smule sammen, men stadig har bid.
Vend pølserne ned i de cremede bønner, og smag til en sidste gang.
Varm brødet efter anvisning på pakken.
Anret bønner og pølser i bunden af en dyb tallerken, og kom kål og tomater ovenpå. Kom evt. tomatsaft fra gryden over retten inden servering.
Server brødet ved siden af.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften