0
Team DK Roerens tuna melt sandwich med lynstegte broccoli

Team DK Roerens tuna melt sandwich med lynstegte broccoli

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Amerikansk

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

    Skyl grøntsagerne grundigt.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk og jordede grøntsager.

Tunfyld

  • Hak rødløg og bladselleri fint.

  • Kom tun med olie i en skål sammen med yoghurt, dijonsennep, hakkede løg og bladselleri.

  • Rør det sammen til en cremet masse, og smag til med salt og peber.

Sandwich

  • Fordel tunmassen på halvdelen af brødskiverne, drys med revet cheddar, og læg de resterende brødskiver ovenpå.

  • Varm en stegepande med lidt olivenolie, og steg sandwichene ved middel varme, til brødet er sprødt og osten smeltet. Vend forsigtigt undervejs.
    (Alternativt kan de bages 8-10 min. i ovnen ved 200 grader varmluft.)

Broccoli med chili

  • Skær broccolien i små buketter.

  • Steg dem ved høj varme på en pande i lidt olivenolie i ca. 5 min., til de får let farve, men stadig har bid.

  • Drys med chiliflager samt salt og peber.

Anretning
  • Servér de varme tuna melts på tallerkener med den stegte broccoli ved siden af.

  • Giv evt. en citronbåd til servering, hvis du har.

Tips til at peppe retten op / bruge rester

  • Brug evt. fuldkornsbrød eller surdejsbrød for mere smag og bid.

  • Rester af tunmassen kan bruges som fyld i wraps eller som topping på salater.

  • Broccolien kan erstattes af grønne bønner eller asparges, tilberedt på samme måde.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3352 kjl/801 kcal
Fedt:
24 E%
Kulhydrat:
50,3 E%
Kostfibre:
2,5 E%
Protein:
25,4 E%