0

ELITE- Team DK Roerens tunamelt sandwich med lynstegte broccoli og kartofler

Opskriften er udviklet af:
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter

Fremgangsmåde

Tunamelt sandwich: 

  • 2 dåser tun i vand (drænet vægt ca. 280 g) 
  • 4 spsk græsk yoghurt 10% 
  • 2 tsk dijonsennep 
  • 1 lille rødløg, finthakket 
  • 1 lille stilk bladselleri, finthakket 
  • Salt, peber 
  • cheddar 
  • Sandwish brød 

Lynstegte broccoli: 

  • 400 g broccoli i små buketter 
  • 1 spsk olie 
  • 1 spsk citronsaft 
  • Salt, evt. chili eller sesam 

Ekstra til Elite - ovnstegte kartofler/pomfritter

 

Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 200 g. Skær kartoflerne i halve eller kvarte, Fordel dem på en ovnplade, krydre med lid olie og salt. Bag i ca 30 min.

  1. Bland tun, græsk youhurt, dijonsennep, løg og selleri. Smag til. 
  1. Fordel tunmassen på 4 brødskiver, drys med ost, og læg de sidste skiver ovenpå. 
  1. Rist sandwichene på en pande eller i ovn, til brødet er sprødt og osten smeltet. 
  1. Steg broccoli i olie ved høj varme i ca. 5 min. Dryp med citron og evt. drys med sesam/chili. 
  1. Servér sandwichene varme med broccoli ved siden af og ovnstegt kartofler.

 

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.