0
Team DK Smashburger med agurke-dildpickles, tomatrelish og pommes

Team DK Smashburger med agurke-dildpickles, tomatrelish og pommes

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Amerikansk

Det særlige ved teknikken bag en "smashburger" er, at man ikke former bøffen, inden den steges.

Man smider bare nogle afmålte mængder hakket oksekød på panden, som man så trykker flade.

På den måde får bøffen masser af sprød stegeskorpe = Maillard Reaction = 100% velsmag! 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

bagekartofler
1 min.
Sprøde fritter

Tænd ovnen på 225 grader.

Skrub eller skræl kartoflerne, del dem i 4 både hver, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min.*

Dræn vandet fra kartoflerne, lad dem dampe helt af, vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber.

Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir (undgå de ligger i lag), og steg dem i ovnen i ca. 20-30 min., til de er lækre, sprøde og gyldne. 

Drys med salt.

* Fif: når du koger kartoflerne, kan du tilsætte 1/2-1 tsk natron til vandet. Når du koger kartofler med natron, hæves vandets pH-værdi, hvilket gør det mere basisk. Dette hjælper med at nedbryde pektinet i kartoflernes ydre lag, hvilket resulterer i en mere porøs og ru overflade. Den ru overflade øger kartoflernes evne, til at blive sprøde under efterfølgende stegning eller bagning. Derudover fremmer det basiske miljø Maillard-reaktionen, en kemisk proces mellem aminosyrer og sukkerarter, der giver maden en gylden farve og forbedret smag.

agurkdildpickles syltekrydderier
10 min.
Dildagurker

Skyl agurkerne, og skær dem i 1/2 cm tykke skiver, brug gerne et mandolinjern.

Kom agurkerne i en lille sigte, og drys dem med masser af fint salt. Lad agurkerne salte i 15 min.

Hæld lige dele lagereddike (eller anden lys eddike) og sukker op i en gryde. Tilsæt syltekrydderier, kog lagen op, og afkøl den.

Skyl agurkerne for overskydende salt.

Hæld lagen over de skyllede agurker, og lad dem trække tildækket i lagen, til de skal spises.

hjertesalatTomater på stilk
15 min.
Fyld

Skær tomater i skiver, og snit salaten fint.

farmhouse cheddarhakket oksekød
20 min.
Burger

Del kødet i det ønskede antal bøffer, og form dem til en kugle, uden at trykke dem for meget sammen.

Læg kuglerne på en MEGET varm pande med en lille smule fedtstof, en efter en. Pres dem sammen med en bred paletkniv, til de bliver helt flade og lidt under 1 cm tykke.

Vend bøfferne efter 2 min., og læg et stykke ost på. Steg i endnu 1-2 min., til osten er smeltet.

Fif: har du ikke en bred palet, kan du også lægge et lille stykke bagepapir oven på bøfferne, og presse dem flade med bunden af en lille kasserolle eller lign. 

brioche burgerboller
25 min.
Burgerboller

Halvér bollerne, og lun dem ganske kort i ovnen.

tomatrelish
30 min.
Anretning

Smør hver burgerbolle med tomatrelish.

Kom lidt tomat og salat i hver burger, og læg en bøf ovenpå.

Top med dildagurker og bolletoppen, og servér de sprøde fritter på siden.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Skagenfoods dildpickles syltekrydderier består af:

25% Dildspidser, 25% dildfrø, 25% sort peber, 20% gule og sorte sennepskorn, 5% chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3436 kjl/821 kcal
Fedt:
21 E%
Kulhydrat:
56,7 E%
Kostfibre:
2,3 E%
Protein:
22,3 E%