Kyllingesauté: Skær kyllingebrystet ud i tern på ca. 1 x 1 cm. Skær også courgette og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg og rødløg fint. Sauter kyllingekødet af i 1 spsk olivenolie pr. person. Når det er godt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som ristes med et par minutter. Tilsæt courgette, rød peberfrugt og rødløg som ristes med i 3-4 minutter. Smag sauteen til med salt og peber.
Pasta: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Koges i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand, siger italienerne). Hæld vandet fra, lad pastaen dryppe godt af i et dørslag, og vend med 0,5 spsk. olivenolie pr. person.
Vend kyllingesaute og pasta sammen, og tilføj hakket basilikum (brug 2/3 her). Smag til med salt og sort peber, og anret som vist på billedet. Pynt med hele blade basilikum på toppen.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften