0
Team DK Spaghetti med sauté af kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

Team DK Spaghetti med sauté af kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kyllingesauté: Skær kyllingebrystet ud i tern på ca. 1 x 1 cm. Skær også courgette og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg og rødløg fint. Sauter kyllingekødet af i 1 spsk olivenolie pr. person. Når det er godt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som ristes med et par minutter. Tilsæt courgette, rød peberfrugt og rødløg som ristes med i 3-4 minutter. Smag sauteen til med salt og peber.

Pasta: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Koges i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand, siger italienerne). Hæld vandet fra, lad pastaen dryppe godt af i et dørslag, og vend med 0,5 spsk. olivenolie pr. person.

Anretning

Vend kyllingesaute og pasta sammen, og tilføj hakket basilikum (brug 2/3 her). Smag til med salt og sort peber, og anret som vist på billedet. Pynt med hele blade basilikum på toppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4230 kjl/1011 kcal
Fedt:
28,5 g
Kulhydrat:
46,9 g
Kostfibre:
2,8 g
Protein:
23,8 g