0

Team DK Tennisspillerens omelet med rugbrød

Opskriften er udviklet af:
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter

Fremgangsmåde

  • 2 skiver groft rugbrød (ca. 120 g) 
  • 3 æg 
  • 100 g pasteuriserede æggehvider (svarer til ca. 3 æggehvider) 
  • 1 tsk olivenolie (5 g) 
  • 50 g løg, hakket 
  • 75 g rød peberfrugt, skåret i tern 
  • 75 g squash, skåret i skiver 
  • 50 g spinat (frossen eller frisk) 
  • 30 g revet ost 17% 
  • 100 g skyr eller hytteost (til servering – giver ekstra protein) 
  • Salt, peber, evt. lidt chili eller oregano 

 

Fremgangsmåde: 

  1. Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). 
  1. Varm olivenolien på en pande, og svits løg og peberfrugt i et par minutter. Tilsæt squash og spinat, og steg yderligere 3-4 minutter. 
  1. Pisk æg og æggehvider sammen med lidt salt og peber. 
  1. Skær rugbrødet i tern, og bland det i grøntsagerne. 
  1. Hæld æggemassen over og fordel osten ovenpå. 
  1. Sæt panden i ovnen i 15-20 minutter, til frittataen er fast og let gylden. 
  1. Server med en klat skyr/hytteost på siden. 

 
Makrofordeling (ca.):  

Energi: ca. 950 kcal 

  • Kulhydrat: 58 E%  
  • Protein: 20 E%  
  • Fedt: 27 E%  

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.