Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær tern 1/2-1 cm ned i hvert kyllingebryst på den ene side. Skræl ingefær, og hak ingefær og resten af hvidløg fint. Kom ingefær, hvidløg, 1/4 spsk. olivenolie pr. person, 3/4 af teriyakisaucen, 1/4 tsk. chilipulver pr. person og lidt salt i en skål. Rør det hele godt sammen, og vend kyllingebrysterne i marinaden. Lad dem trække i mindst 5 min.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem og skær dem i mundrette stykker. Skær broccolien i mindre buketter, og hak hvidløgsfeddene fint (brug halvdelen her). Vend gulerødder og broccoli med 1/4 spsk. olivenolie pr. person, hvidløg og salt efter smag. Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i 12-15 min., alt efter grøntsagernes størrelse. Grøntsagerne skal stadig have lidt bid.
Kom kyllingebrysterne i ovnen på 190 grader varmluft, og tilbered dem i 12-14 min., eller indtil de er gennemstegt.
Airfryer tip:
Tænd airfryeren på 175 grader. Fordel grøntsagerne i airfryerkurven, og tilbered dem i airfryeren i 10-12 min., alt efter grøntsagerne størrelse. Grøntsagerne skal stadig have lidt bid.
Kom kyllingebrysterne i airfryeren, når grøntsagerne er tilberedte, eller samtidig hvis der er plads, og tilbered dem i 12-14 min., eller indtil de er gennemstegt.
Rør mayonnaise og resten af teriyaki sammen.
Spis kyllingen og grøntsagerne sammen med teriyakimayo.
Kundekommentarer ()