0
Teriyakikylling med sprødt grønt og teriyakimayo

Teriyakikylling med sprødt grønt og teriyakimayo

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kyllingebrystingefærhvidløgTeriyakisaucestødt chili
1 min.
Kylling

Skær tern 1/2-1 cm ned i hvert kyllingebryst på den ene side. Skræl ingefær, og hak ingefær og halvdelen af hvidløg fint. Kom ingefær, hvidløg, 1/4 spsk. olivenolie pr. person, 3/4 af teriyakisaucen, 1/4 tsk. chilipulver pr. person og lidt salt i en skål. Rør det hele godt sammen, og vend kyllingebrysterne i marinaden. Lad dem trække i mindst 5 min. 

gulerødderbroccolihvidløg
5 min.
Grøntsager

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.  

Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem og skær dem i mundrette stykker. Skær broccolien i mindre buketter, og hak resten af hvidløgsfeddene fint. Vend gulerødder og broccoli med 1/4 spsk. olivenolie pr. person, hvidløg og salt efter smag. Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 12-15 min., alt efter grøntsagernes størrelse. Grøntsagerne skal stadig have lidt bid.  

20 min.
Steg kylling

Kom kyllingebrysterne i ovnen på 190 grader varmluft, og tilbered dem i 12-14 min., eller indtil de er gennemstegt.  

Airfryer tip: 
Tænd airfryeren på 175 grader. Fordel grøntsagerne i airfryerkurven, og tilbered dem i airfryeren i 10-12 min., alt efter grøntsagernes størrelse. Grøntsagerne skal stadig have lidt bid.   

Kom kyllingebrysterne i airfryeren, når grøntsagerne er tilberedte, eller samtidig, hvis der er plads, og tilbered dem i 12-14 min., eller indtil de er gennemstegt.  

mayonnaiseTeriyakisauce
25 min.
Teriyakimayo

Rør mayonnaise og resten af teriyaki sammen.  

35 min.
Anretning

Spis kyllingen og grøntsagerne sammen med teriyakimayo.  

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
541 kcal
Fedt:
30,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
25,1 g
heraf sukkerarter:
17,4 g
Kostfibre:
9 g
Protein:
37,3 g