
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær tern 1/2-1 cm ned i hvert kyllingebryst på den ene side. Skræl ingefær, og hak ingefær og halvdelen af hvidløg fint. Kom ingefær, hvidløg, 1/4 spsk. olivenolie pr. person, 3/4 af teriyakisaucen, 1/4 tsk. chilipulver pr. person og lidt salt i en skål. Rør det hele godt sammen, og vend kyllingebrysterne i marinaden. Lad dem trække i mindst 5 min.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem og skær dem i mundrette stykker. Skær broccolien i mindre buketter, og hak resten af hvidløgsfeddene fint. Vend gulerødder og broccoli med 1/4 spsk. olivenolie pr. person, hvidløg og salt efter smag. Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 12-15 min., alt efter grøntsagernes størrelse. Grøntsagerne skal stadig have lidt bid.
Kom kyllingebrysterne i ovnen på 190 grader varmluft, og tilbered dem i 12-14 min., eller indtil de er gennemstegt.
Airfryer tip:
Tænd airfryeren på 175 grader. Fordel grøntsagerne i airfryerkurven, og tilbered dem i airfryeren i 10-12 min., alt efter grøntsagernes størrelse. Grøntsagerne skal stadig have lidt bid.
Kom kyllingebrysterne i airfryeren, når grøntsagerne er tilberedte, eller samtidig, hvis der er plads, og tilbered dem i 12-14 min., eller indtil de er gennemstegt.
Rør mayonnaise og resten af teriyaki sammen.
Spis kyllingen og grøntsagerne sammen med teriyakimayo.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften