0
Thai gulerodspandekager med chilistegt rødspættefilet og stegt rosenkål

Thai gulerodspandekager med chilistegt rødspættefilet og stegt rosenkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
gulerodkikærtemel
1 min.
Pandekagerne

Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

Pisk kikærtemelet med 1 dl vand og 1/2 spsk. olie pr. person til en konsistens ligesom en pandekagedej. Krydr med lidt salt, tilsæt halvdelen af den revne gulerod, og lad dejen hvile lidt.

gulerod
10 min.
Syltet gulerod

Hæld 2 spsk. eddike pr. person op i en skål, og krydr med lidt salt og evt. lidt revet hvidløg. Vend resten af gulerødderne i eddiken, og gem dem til senere.

 

mynterød chilirosenkål
15 min.
Grøntsagerne

Skyl mynten, chilien og rosenkålene grundigt, og afdryp for vand. Skær stokkene af rosenkålene, og skær dem i kvarte. Hak chilien groft, og pluk bladene fra stilken på mynten.

olivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Pandekagerne

Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt 1 tsk. olie. Hæld ca. 1/2 dl dej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Man kan også lave dem små, hvis man foretrækker det. Steg i ca. 40 sek. til pandekagen får en mørk overflade. Vend pandekagen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør pandekagerne til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så de holder sig lune.

rødspættefilethvedemelcitronpeanuts
30 min.
Fisken

Skær fisken i stykker på 2x2 cm, og kom dem i en skål. Vend fiskestykkerne i 1 tsk. hvedemel og lidt salt pr. person.

Rør citronsaften sammen med 1 tsk. sukker pr. person, og tilsæt chilien (pas på – den er stærk) og peanutsene.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person, og fisken steges på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden. Tilsæt rosenkålene, og steg i yderligere 2 min., indtil kålene er blevet møre. Sluk for varmen, tilsæt citronsaften, og vend hurtigt rundt.

40 min.
Anretning

Servér pandekagerne, og anret fisk, rosenkål, syltede gulerødder, mynte og sovsen fra fisken henover.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.