Du kan hakke fisk, hvidløg mm. i en foodprocessor, og det er klart det nemmeste.
Men en god blender eller en stor kniv kan også sagtens bruges.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Hak korianderstilke (gem toppen til anretning), hvidløg og fisk fint med en stor kniv (eller smid det hele i en foodprocessor), og rør det sammen i en skål.
Tilsæt rød karry (vær varsom, justér så det bliver, som du og din familie kan lide) og fiskesauce. Blend eller rør kort, og tilsæt æg. Saml farsen med en god halv spsk. maizena pr. person.
Varm en pande op med rigeligt olie, og lav fiskefrikadeller på størrelse med golfbolde. Tryk dem flade, og steg dem i ca. 2-3 min. på hver side, eller til de er gennemtilberedte.
Del broccoli i mundrette buketter, kog dem under låg i 2-3 cm saltet vand i 2-3 min., og tag dem op.
Kog mere vand op, og damp mukimame bønnerne i 2 min. Sigt vandet fra.
Snit forårsløg fint, og hak peanuts groft.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med broccoli, mukimame bønner, fiskefrikadeller, forårsløg, koriandertoppe og peanuts.
Servér straks.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()