Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Tænd ovnen på 120 grader.
Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, og kom dem op i et ildfast fad, der passer til mængden af fisk.
Pil hvidløget, og riv det ned i fadet sammen med skallen fra citronen og 1/2 spsk. olivenolie pr. pers.
Bag fisken i ca. 10-15 min., til den begynder at flage.
Skræl gulerødderne, og riv dem fint.
Skyl korianderen grundigt, og afdryp den for vand.
Hak koriander og peanuts fint, kom begge dele op i en skål, og tilsæt citronsaften, fiskesaucen, 1/2 spsk olie og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Smag saucen godt til med salt, sukker og/eller citronsaft.
Vend gulerødderne godt rundt i dressingen, og smag til igen.
Fordel risene i skåle, anret gulerodssalaten henover, top med den bagte fisk, og hæld den afgivne væske fra fisken udover.
Kommentarer og forslag til opskriften