Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Skær kyllingebrystet ud i tern.
Find en gryde eller pande med tilhørende låg, der passer i størrelse til kyllingen, og brun stykkerne grundigt af i olie ved høj varme. Krydr med salt og peber.
Skær gulerødder i strimler (brug et mandolinjern), og sautér dem sammen med kyllingen (når den er godt brunet af) sammen med snittet rød- og hvidløg.
Tilsæt rød karrypaste, vend rundt, og rist et par minutter.
Kom en smule vand i, og lad det koge næsten væk.
Tilsæt kokosmælk, sæt låg på, og lad det simre ved svag varme i 10-15 min.
Smag saucen til med fishsauce, sukker og evt. en smule lime- eller citronsaft, hvis du har lidt stående.
Som vist på billedet drysset med basilikum.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kommentarer og forslag til opskriften