Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende.
Pil hvidløg, og skyl chili. Skær begge dele i tynde skiver.
Varm en pande op ved høj varme. Steg gulerødderne under omrøring i 1 spsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve og bliver møre. Tilsæt hvidløg og chili (pas på, den er stærk), og steg i yderligere 30 sek. Sluk for varmen, og tilsæt fiskesauce og citronsaft.
Forvarm ovnen til 140 grader.
Her skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir pr. person, ca. 35x35 cm. Fordel fisk og grøntsager på bagepapirsstykkerne, træk derefter alle siderne op omkring indholdet, og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Læg pakkerne på et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter. Bages i ca. 8 min., så fisken kun lige bliver gennemvarm og begynder at flage.
Servér fiskepakkerne med risene.
Kundekommentarer ()