0
Tom yam suppe med nudler og lyssej
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

lyssejfilet uden skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt, skær den i tynde skiver, og lad den stå ude ved stuetemperatur.

zittauerløgstængel citrongræshvidløgnam pla (fiskesauce)limenudlergulerodtom yum-krydderi
5 min.
Suppen

Sæt en gryde med 3 dl. vand pr. person over at koge.

Pil løget og hvidløget, og skær begge i skiver. Skræl guleroden, og skær den i små stykker. 

Skyl citrongræsset, og giv det et godt slag i bunden, så det kan afgive aromaer.

Kom alle grøntsagerne i det kogende vand sammen med tom yum krydderiet.

Lad suppen simre i 10 min., og smag til med fiskesauce, limesaft og sukker.

Suppen skal smage kraftigt, så smag den godt til! Evt også med ekstra salt.

Kom fisken i suppen lige før servering.

nudler
20 min.
Nudlerne

Kog nudlerne i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Si vandet fra.

koriander
25 min.
Anretning

Skyl korianderen, afdryp den for vand, og hak den groft.

Fordel nudlerne i skåle, hæld suppen henover, og top med koriander.

Bonusinfo

Tom yom-krydderi indeholder: 

  • 40% urtebouillon
  • 25% Galangal
  • 15% ingefær
  • 10% citrongræs
  • 5% rød chili
  • 5%, keffir lime

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?