Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr fisken med salt, skær den i tynde skiver, og lad den stå ude ved stuetemperatur.
Sæt en gryde med 3 dl. vand pr. person over at koge.
Pil løget og hvidløget, og skær begge i skiver. Skræl guleroden, og skær den i små stykker.
Skyl citrongræsset, og giv det et godt slag i bunden, så det kan afgive aromaer.
Kom alle grøntsagerne i det kogende vand sammen med tom yum krydderiet.
Lad suppen simre i 10 min., og smag til med fiskesauce, limesaft og sukker.
Suppen skal smage kraftigt, så smag den godt til! Evt også med ekstra salt.
Kom fisken i suppen lige før servering.
Kog nudlerne i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Si vandet fra.
Skyl korianderen, afdryp den for vand, og hak den groft.
Fordel nudlerne i skåle, hæld suppen henover, og top med koriander.
Tom yom-krydderi indeholder:
Kundekommentarer ()