Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær peberfrugt og løg i store tern. Halvér hvidløgene. Kom alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir sammen med de hele cherrytomater, og tilbered dem i ovnen i 15 min.
Skær gulerødder i stave til gnavegrønt.
Airfryer tip:
Tænd airfryeren på 180 grader. Kom alle grøntsagerne i airfryerkurven sammen med de hele cherrytomater, og tilbered dem i airfryeren i 12 min. Lun skyrbollerne i airfryeren i 2-3 min.
Lun skyrbollerne i 3-4 min. i ovnen ved 200 grader varmluft, eller lun dem på en brødrister.
Kog 1 dl vand pr. person op i en gryde eller en elkedel.
Kom de tilberedte grøntsager over i en blender, og tilsæt fløde, kogende vand, bouillon, frisk rosmarin efter behag (start med 2 nåle pr mand) og salt og peber efter smag. Blend det hele sammen til en cremet suppe. Hvis du ikke har en blender, kan du også bruge en stavblender. Suppen bliver dog ikke helt lige så cremet. Hvis du ønsker en tyndere konsistens på suppen, kan du tilføje ekstra vand.
Servér suppen i skåle toppet med 1 spsk. creme fraiche pr. person, og spis suppen sammen med en skyrbolle.
Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:
Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal, 44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.
Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre!
Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.
Kundekommentarer ()