0
Tomatsuppe og bruchetta med svampe og ansjoser

Tomatsuppe og bruchetta med svampe og ansjoser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomatpassatarødløg
1 min.
Suppen

Pil løget, og hak det fint. 

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Sautér løget i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil det bliver gyldent.

Hæld tomatpassataen i gryden sammen med 1 dl. vand pr. person, og lad det simre ca. 10 min. Smages til med salt og peber. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorntomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailøstershatteansjoserhvidløgcitron
10 min.
Bruchetta

Skær bollerne i skiver, og rist dem i en brødrister eller på en tør pande.

Skyl tomaterne, riv svampene i mindre stykker, og pil hvidløget.

Tag ansjoserne op af olien, og lad dem være hele. Riv lidt citronskal henover ansjoserne (kun den gule del af skallen), og pres også lidt af saften henover. 

Varm en pande op ved høj varme, og steg svampene og tomaterne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil de får godt med farve. Skru ned for varmen, mas saften ud af tomaterne med en ske, og riv hvidløget ned i. Vend det godt rundt, indtil det bliver en saftig, men tæt masse, som kan kommea på brødet, uden det afgiver for meget væde. Smages til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med lidt olivenolie.

Anret tomat/svampefyldet på brødskiver, og top med ansjoserne.

Velbekomme!

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?