Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær tomaterne i 2 cm. tykke skiver, krydr skiverne godt med salt og peber, og lad dem afgive væske.
Skær hvidløget i tynde skiver.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Rul dejen så tyndt som muligt ud på et meldrysset bord, og overfør den til bagepladen.
Smør rygeosten ud på dejen, og placér tomater og hvidløg henover.
Bag tærten i ca. 20 min., indtil tomaterne har fået godt med farve og er skrumpet lidt.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Kog majsen i 5-6 min.
Skær kålen i kvarte på den lange led, og læg stykkerne på en pande med 1 spsk. olie pr. person.
Kom låg på panden, og steg på begge skæresider i 3-4 min. hver, indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Hak dilden groft.
Lige før servering krydres kålen med salt og citronsaft, og toppes med dild.
Servér tærten med kogt majs og stegt spidskål.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()