Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl rodfrugter, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys dem godt med salt og peber, og bag dem i 20-25 min.
Skær fisken i 3 mindre stykker pr. person. Krydr stykkerne med salt og peber, og vend dem i kikærtemel. Steg dem på en pande i en smule olivenolie og lidt smør. Krydr igen med salt og peber.
Bland creme fraiche, piccalilly-puré og mayonnaise sammen. Smag til med salt og peber.
Lun skyrbollerne i 4-5 min. på en rist i ovnen.
Del skyrbollen i 2. Fordel blade af den skyllede hjertesalat og fisk på underbollen, top med dressing og læg overdelen af bollen på.
Serveres sammen med rodfrugtfritter.
Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:
Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal, 44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.
Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre!
Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.
Kommentarer og forslag til opskriften