0
Torsk i blomkålslinsesalat med brødcroutoner

Torsk i blomkålslinsesalat med brødcroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
blomkålolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader. Skyl blomkålen grundigt, og skær den ud i buketter. Stokken kan også sagtens bruges ved at skrælle den yderste skal af med en kniv eller skræller. Spred kålen ud på en bageplade dækket med bagepapir og vend blomkålen i en 1 spsk. olie og krydr med salt. Bag blomkålen i ca. 20 min. indtil den har fået godt med farve og er mør. 

torskefilet med skind
10 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

grønne linser
15 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

store pita / somun
20 min.
Croutoner

Skær pitabrødet i grove tern, og rist det på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil det får en gylden overflade. Krydr med salt og overfør til fedtsugende papir.

skalotteløgeddiketomaterrosmarinsort peber
25 min.
Tomatdressing

Pil skalotteløg, hak det fint, og vend det i 1 spsk. eddike og lidt salt.

Skyl tomaterne og rosmarinen, og afdryp for vand. Hak tomaterne groft, og kom dem i en skål. Pil bladene fra stilken på rosmarinen, hak den fint, og tilsæt til tomaterne. Tilsæt 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber.

Når blomkålen og linserne er færdige, vendes de rundt i dressingen, sammen med de syltede løg og brødcroutonerne.

30 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fisken på panden med skindet nedad, og lad den stege i 3 min ved middelvarme til kødet begynder at få en mælkehvid farve. Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

35 min.
Anretning

Servér den stegte fisk med linsesalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.