0
Torsk i blomkålslinsesalat med brødcroutoner

Torsk i blomkålslinsesalat med brødcroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader. Skyl blomkålen grundigt, og skær den ud i buketter. Stokken kan også sagtens bruges ved at skrælle den yderste skal af med en kniv eller skræller. Spred kålen ud på en bageplade dækket med bagepapir og vend blomkålen i en 1 spsk. olie og krydr med salt. Bag blomkålen i ca. 20 min. indtil den har fået godt med farve og er mør. 

torskefilet med skind
10 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

grønne linser
15 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

store pita / somun
20 min.
Croutoner

Skær pitabrødet i grove tern, og rist det på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil det får en gylden overflade. Krydr med salt og overfør til fedtsugende papir.

skalotteløgeddiketomaterrosmarinsort peber
25 min.
Tomatdressing

Pil skalotteløg, hak det fint, og vend det i 1 spsk. eddike og lidt salt.

Skyl tomaterne og rosmarinen, og afdryp for vand. Hak tomaterne groft, og kom dem i en skål. Pil bladene fra stilken på rosmarinen, hak den fint, og tilsæt til tomaterne. Tilsæt 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber.

Når blomkålen og linserne er færdige, vendes de rundt i dressingen, sammen med de syltede løg og brødcroutonerne.

30 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fisken på panden med skindet nedad, og lad den stege i 3 min ved middelvarme til kødet begynder at få en mælkehvid farve. Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

35 min.
Anretning

Servér den stegte fisk med linsesalaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?