Skræl rødderne og kartoflerne, og skær dem ud i grove stykker. Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, og steg grøntsagerne i 3 min. Tilsæt 3 dl vand pr. person, og lad suppen simre i 15 min. under låg.
Blend suppen til den konsistens du ønsker med en stavblender, tilsæt fløden, og smag til med salt og citronsaft.
Varm ovnen op ved 225 grader. Skyl rosmarinen grundigt, og pil bladene fra stilken.
Læg dejen i et ildfast fad dækket med bagepapir. Hæld 1 spsk. olie henover, og pres dejen fladt ud til kanten af fadet. Lav fordybninger i dejen med fingrene, og pres rosmarinen og lidt groft salt ned i. Bag brødet i ca. 15 min., indtil det har fået en gylden overflade og lyder hult, når der bankes på det. Tag brødet ud af fadet, og lad det afkøle på en rist.
Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint.
Varm en pande op ved høj varme. Skær fisken ud i store stykker, og krydr den godt med salt.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Fordel suppen i skåle, og top med fisken og den hakkede persille. Nydes med det nybagte foccacia.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften