
Skræl rødderne og kartoflerne, og skær dem ud i grove stykker. Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, og steg grøntsagerne i 3 min. Tilsæt 3 dl vand pr. person, og lad suppen simre i 15 min. under låg.
Blend suppen til den konsistens du ønsker med en stavblender, tilsæt fløden, og smag til med salt og citronsaft.
Varm ovnen op ved 225 grader. Skyl rosmarinen grundigt, og pil bladene fra stilken.
Læg dejen i et ildfast fad dækket med bagepapir. Hæld 1 spsk. olie henover, og pres dejen fladt ud til kanten af fadet. Lav fordybninger i dejen med fingrene, og pres rosmarinen og lidt groft salt ned i. Bag brødet i ca. 15 min., indtil det har fået en gylden overflade og lyder hult, når der bankes på det. Tag brødet ud af fadet, og lad det afkøle på en rist.
Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og hak den fint.
Varm en pande op ved høj varme. Skær fisken ud i store stykker, og krydr den godt med salt.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Fordel suppen i skåle, og top med fisken og den hakkede persille. Nydes med det nybagte foccacia.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften