Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Pil det yderste lag af porren, skræl pastinakken, og skær bunden af fenniklen.
Skær porre, pastinak og fennikel i mundrette stykker, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.
Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er blevet gyldne og møre.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Dræn olivenerne for væde.
Når risene er kogt, vendes de bagte grøntsager op i et stort fad sammen med ris og oliven. Vend det hele i 1 tsk. olivenolie pr. pers., og smag til med salt, peber og lidt eddike.
Servér fisken med salaten, og top med de ristede nødder.
NB. Billedet viser fisk uden skind, men du modtager med skind.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()