0
Torsk i salat med ovnstegte grøntsager, cashew og oliven

Torsk i salat med ovnstegte grøntsager, cashew og oliven

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Fuldkornsris

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5-10 min efterfølgende. 

 

torskefilet med skind
2 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

Fennikelporrejordskokker
15 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af porren, skræl jordskokker, og skær bunden af fenniklen.

Skær porre, jordskok og fennikel i mundrette stykker, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er blevet gyldne og møre.

cashewnødder
25 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

torskefilet med skind
30 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

Grønne Nocellara oliven, uden sten
35 min.
Salaten

Dræn oliven for væde.

Når risene er kogt, vendes de bagte grøntsager op i et stort fad sammen med ris og oliven. Vend det hele i 1 tsk. olivenolie pr. pers., og smag til med salt, peber og lidt eddike. 

40 min.
Anretning

Servér fisken med salaten, og top med de ristede nødder.

NB. Billedet viser fisk uden skind, men du modtager med skind.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2701 kjl/646 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
59 g
heraf sukkerarter:
7 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
35 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?