Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Pil det yderste lag af forårsløget og skyl det grundigt sammen med mynten og chilien.
Skær forårsløget i grove stykker, hak chilien (udelad kernerne, hvis ikke det skal være for stærkt) og pluk bladene fra mynten.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft og gem til senere.
Skær fisken i 2x2 cm stykker og kom den i en skål. Vend fisken med halvdelen af fiskesaucen og 1 spsk. hvedemel pr. person.
Rør det sidste fiskesauce med citronsaft og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, tilsæt chilien og peanuts.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person og fisken steges på den ene side i ca. 1 min. til den er gylden. Tilsæt forårsløget og steg yderligere i 2 min. indtil forårsløget er bliver mørt. Sluk for varmen og tilsæt sovsen og mynten og vend hurtigt rundt.
Fordel linserne i skåle og servér fisken henover med en god skefuld sovs.
Kommentarer og forslag til opskriften