0
Torsk i sur-sød sauce med puy linser
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser fra Puysalt
1 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

forårsløgmynterød chili
5 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget og skyl det grundigt sammen med mynten og chilien.

Skær forårsløget i grove stykker, hak chilien (udelad kernerne, hvis ikke det skal være for stærkt) og pluk bladene fra mynten.

peanuts
10 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft og gem til senere.

torskefilet uden skindnam pla (fiskesauce)hvedemel
15 min.
Fisken

Skær fisken i 2x2 cm stykker og kom den i en skål. Vend fisken med halvdelen af fiskesaucen og 1 spsk. hvedemel pr. person.

citronsukkerrød chilipeanuts
20 min.
Sovsen

Rør det sidste fiskesauce med citronsaft og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, tilsæt chilien og peanuts.

olieforårsløgmynte
25 min.
Stegning

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person og fisken steges på den ene side i ca. 1 min. til den er gylden. Tilsæt forårsløget og steg yderligere i 2 min. indtil forårsløget er bliver mørt. Sluk for varmen og tilsæt sovsen og mynten og vend hurtigt rundt.

30 min.
Anretning

Fordel linserne i skåle og servér fisken henover med en god skefuld sovs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?