
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Pil det yderste lag af forårsløget og skyl det grundigt sammen med mynten og chilien.
Skær forårsløget i grove stykker, hak chilien (udelad kernerne, hvis ikke det skal være for stærkt) og pluk bladene fra mynten.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft og gem til senere.
Skær fisken i 2x2 cm stykker og kom den i en skål. Vend fisken med halvdelen af fiskesaucen og 1 spsk. hvedemel pr. person.
Rør det sidste fiskesauce med citronsaft og tilsæt 1 tsk. sukker pr. person, tilsæt chilien og peanuts.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person og fisken steges på den ene side i ca. 1 min. til den er gylden. Tilsæt forårsløget og steg yderligere i 2 min. indtil forårsløget er bliver mørt. Sluk for varmen og tilsæt sovsen og mynten og vend hurtigt rundt.
Fordel linserne i skåle og servér fisken henover med en god skefuld sovs.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften