0
Lyssej i syrlig chilisovs med bagt grønkål/palmekål

Lyssej i syrlig chilisovs med bagt grønkål/palmekål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lyssej, Selleri, Spelt, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

grønkålpalmekål
3 min.
Kålen

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl kålen grundigt, og riv bladene fra stilken.

Spred kålbladene ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i lidt olie, og krydr med salt og peber.

Bages i ca. 10-15 min., indtil kålen har fået godt med farve og er mør. Smages til med salt og peber.

lyssejfilet uden skindløgchilipulverbouillontomatpurécitron
10 min.
Syrlig chilisovs

Skær fisken i stykker på 2x2 cm., og krydr med salt.

Pil løget, og hak det groft.

Varm en gryde op ved middel varme, og steg chilipulveret (pas på med mængden - den er stærk) i 1 spsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring. Tilsæt løg, og steg i 2 min., indtil det bliver gyldent. Tilsæt bouillon, tomatpure, citronsaft, 1 tsk. sirup og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 15 min., til sovsen er tyk.

Tilsæt fisken 1 min. før servering, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med sovs henover spelten, og kålen anrettet ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?