Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl kålen grundigt, og riv bladene fra stilken.
Spred kålbladene ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i lidt olie, og krydr med salt og peber.
Bages i ca. 10-15 min., indtil kålen har fået godt med farve og er mør. Smages til med salt og peber.
Skær fisken i stykker på 2x2 cm., og krydr med salt.
Pil løget, og hak det groft.
Varm en gryde op ved middel varme, og steg chilipulveret (pas på med mængden - den er stærk) i 1 spsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring. Tilsæt løg, og steg i 2 min., indtil det bliver gyldent. Tilsæt bouillon, tomatpure, citronsaft, 1 tsk. sirup og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 15 min., til sovsen er tyk.
Tilsæt fisken 1 min. før servering, og smag til med salt og peber.
Servér fisken med sovs henover spelten, og kålen anrettet ved siden af.
Kundekommentarer ()