0
Torsk med paneret tofu, sesamris og syltede rødløg

Torsk med paneret tofu, sesamris og syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

basmatiris
3 min.
Risene

Skyl risene i rigeligt vand for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene i kog i ca. 1 dl. letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter 5-10 min. slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug.

rødløgmynteristet sesamolie
5 min.
Syltet rødløg

Skyl mynten, afdryp den for vand, og hak bladene fint. 

Pil løget, hak det fint, og vend det godt rundt med mynte, sesamolie, lidt salt og 2 spsk. eddike pr. person. 

Vend det hele sammen med risene lige før servering.

sesamfrø
15 min.
Sesamfrøene

Frøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

tofugrønkål
20 min.
Kålen og tofuen

Skyl kålen, og riv den i mindre stykker fra stilken.

Skær tofuen i tern, og vend ternene i 1 spsk. hvedemel pr. person. 

Varm en pande op ved høj varme.

Steg tofuen i 2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., så den får en flot brun overflade. Overfør til en tallerken med fedtsugende papir og krydr med salt.

Steg efterfølgende kålen i olien i ca. 3 min. under omrøring, indtil den får lidt farve og er mør. Krydres med salt.

35 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

40 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og top med tofu, fisk og grønkål.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?