Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Skyl risene i rigeligt vand for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene i kog i ca. 1 dl. letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter 5-10 min. slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug.
Skyl mynten, afdryp den for vand, og hak bladene fint.
Pil løget, hak det fint, og vend det godt rundt med mynte, sesamolie, lidt salt og 2 spsk. eddike pr. person.
Vend det hele sammen med risene lige før servering.
Frøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skyl kålen, og riv den i mindre stykker fra stilken.
Skær tofuen i tern, og vend ternene i 1 spsk. hvedemel pr. person.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg tofuen i 2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., så den får en flot brun overflade. Overfør til en tallerken med fedtsugende papir og krydr med salt.
Steg efterfølgende kålen i olien i ca. 3 min. under omrøring, indtil den får lidt farve og er mør. Krydres med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Fordel risene i skåle, og top med tofu, fisk og grønkål.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()