0
Torsk med stegt spidskål, tomat og kota

Torsk med stegt spidskål, tomat og kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

bulgur
3 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog bulguren i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailpurløgcitron
5 min.
Salaten

Skyl tomaterne grundigt sammen med purløget og citronen. Skær tomaterne i mindre stykker, og hak purløget så fint som muligt.

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål. Tilsæt revet citronskal, purløg og tomater, og lad det trække lidt.

rødt spidskål
10 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, og flæk det i 8 dele. Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kålen i ca. 3 min. på begge flade sider i 1/2 spsk. olie pr. person. Det må gerne få godt med farve. Krydres med salt og citronsaft.

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

Kota-ost
25 min.
Salaten

Vend bulgur og den smuldrede kota ned i salaten, og smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft. Vend til sidst fisken i salaten stille og roligt, så fiskestykkerne ikke ødelægges for meget.

30 min.
Anretning

Servér salaten med de stegte spidskål.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?