Del torsken ud i mindre stykker.
Skær porrerne i skiver og steg dem bløde på en pande i 5 g DDV plante 70 til stegning.
Sauce: Smelt 5 g DDV plante 70 til stegning i en lille gryde og rør melet i fedtstoffet. Spæd langsomt minimælken i under piskning til en tyk, jævn bechamelsauce. Krydr med revet muskatnød, salt og peber.
Bland torsk og porrer i et ovnfast fad og hæld saucen over. Skræl kartoflen, riv den og fordel den hen over blandingen. Drys med lidt salt.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter til kartoffelskorpen er sprød og gylden.
Server evt. retten med en grøn salat.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kundekommentarer ()