0
Kullernuggets med persillesovs, kartofler og æble-gulerodssalat med appelsin og tranebær

Kullernuggets med persillesovs, kartofler og æble-gulerodssalat med appelsin og tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler

Kog kartofler i rigeligt, godt saltet vand i 18-20 min. 

raspkullerfilet uden skind
2 min.
Fisk

Del fisken i 3-5 mindre stykker pr. person. Krydr stykkerne med salt og peber, og vend dem i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn, tyk melklister). Vend til sidst fisken i rasp.

Steg fiskestykkerne sprøde i friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i 2-3 min. på hver side. 

Lad de stegte og sprøde fisk afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.

gulerødderappelsinæbletørrede tranebær
10 min.
Gulerodssalat med appelsin

Skræl og riv gulerødderne på et rivejern. Riv også æblerne.

Kom gulerødder og æbler i en skål. Vend rundt med appelsinsaft, tørrede tranebær og god olivenolie, og smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.

kruspersillebechamelsovs
15 min.
Persillesovs

Fjern de største og groveste stilke på persillen, og hak resten fint. Kom bechamelsovsen i en gryde, og kog den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd sovsen med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt persillen lige før servering, og smag til med salt og peber.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?