0
Tortilla a la shawarma
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlermynteShawarma krydderi
1 min.
Kyllingen

Hak mynten fint. Brug ca. 1 tsk. pr. person her. Gem nogle hele blade til pynt, og til tzatzikien skal der bruges ca. 1/2 spsk. hakket mynte pr. person.

Rør mynten sammen med shawarma krydderiet, lidt balsamico, salt, peber og olie.

Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Har du god tid, så lad dem endelig trække op til 1 time i køleskabet inden stegning. Ellers er 10 min. også ok.

Sættes til side, indtil de skal steges.

agurkhvidløgmyntegræsk yoghurt, 10%
10 min.
Tzatziki

Riv agurken groft på et rivejern. Læg den revne agurk i et rent viskestykke, og vrid væsken ud af den. Pres hvidløget, eller hak det helt fint.

Rør 1/2 spsk. hakket mynte pr. person, græsk yoghurt og hvidløg sammen, og bland agurken i. Smag til med salt og peber.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailspidskål
25 min.
Fyld

Skær cherrytomaterne i kvarte. Bræk 1-2 store spidskålsblade af pr. person til at putte fyld i, og snit resten af spidskålen fint.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
30 min.
Steg kyllingen

Steg kyllingen på en varm pande i en smule olie i 4-6 min. Vend i kødet undervejs.

35 min.
Anretning

Læg tomater, halvdelen af den fintsnittede spidskål og kylling i de hele spidskålsblade. Fordel halvdelen af tzatzikien i tortillaerne, og drys lidt ekstra mynte på toppen.

Servér resten af spidskålen og tzatzikien ved siden af tortillaerne. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
478 kcal
Fedt:
21,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
22,4 g
heraf sukkerarter:
16,1 g
Kostfibre:
11,6 g
Protein:
40,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?