Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak mynten fint. Brug ca. 1 tsk. pr. person her. Gem nogle hele blade til pynt, og til tzatzikien skal der bruges ca. 1/2 spsk. hakket mynte pr. person.
Rør mynten sammen med shawarma krydderiet, lidt balsamico, salt, peber og olie.
Skær kødet i strimler og vend kyllingestrimlerne i marinaden. Har du god tid, så lad dem endelig trække op til 1 time i køleskabet inden stegning. Ellers er 10 min. også ok.
Sættes til side, indtil de skal steges.
Riv agurken groft på et rivejern. Læg den revne agurk i et rent viskestykke, og vrid væsken ud af den. Pres hvidløget, eller hak det helt fint.
Rør 1/2 spsk. hakket mynte pr. person, græsk yoghurt og hvidløg sammen, og bland agurken i. Smag til med salt og peber.
Skær tomaterne i kvarte.
Bræk 1-2 store spidskålsblade af pr. person til at putte fyld i, og snit resten af spidskålen fint.
Steg kyllingen på en varm pande i en smule olie i 4-6 min. Vend i kødet undervejs.
Læg tomater, halvdelen af den fintsnittede spidskål og kylling i de hele spidskålsblade. Fordel halvdelen af tzatzikien i tortillaerne, og drys lidt ekstra mynte på toppen.
Servér resten af spidskålen og tzatzikien ved siden af tortillaerne.
Shawarma krydderi indeholder:
Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel
Kommentarer og forslag til opskriften