0
Tortillas med mør grisenakke, salat og cremet avokado

Tortillas med mør grisenakke, salat og cremet avokado

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sriracha er en af mine hemmelige ingredienser, der kan redde ethvert måltid. Den har en skøn sødme og syre, og giver lige et ekstra spark til retten i form af dens afbalancerede chili. Når den røres op med yoghurt, bliver den rund og mild, så alle ved bordet kan være med. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Sous vide, mør grisenakke
1 min.
Mør grisenakke

Tag en gryde, og kom den sousvide-tilberedte grisenakke og dens saft i med lidt vand i bunden. Tænd for varmen, og skru ned, når det begynder at syde. Lad kødet småsimre under låg i 5-10 min. Rør undervejs, så kødet ikke brænder på.

yoghurt naturelSriracha sauceavokadoromainesalat
5 min.
Cremet avokado og salat

Hæld yoghurt op i en lille skål. Tilsæt 1/4 del af srirachasaucen, og rør rundt. Smag til, og tilsæt mere, hvis du vil have den stærkere. 

Halver og fjern skræl og kerne fra avokadoen. Skær avokado ud i grove tern, og vend dem i yoghurten med sriracha. Man kan også servere yoghurt og avokado hver for sig. 

Skyl og rens salaten grundigt, og pluk den ud i blade eller skær den ud i stykker.  

cajun krydderi
10 min.
Smag til

Sluk for varmen under kødet, og skil det i tråde med 2 gafler i gryden. Tilsæt cajun krydderiblandingen, rør rundt, og varm op under omrøring i 2-3 min. Sluk, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Majstortillas - nixtamal
13 min.
Tortillas

Varm en pande op ved højeste varme. Steg tortillaerne uden brug af fedtstof ca. 1/2 min. på hver side, til de bliver bløde.

Hold dem lune i et viskestykke indtil servering.

20 min.
Anretning

Anret hver tortilla med grisenakke, cremet avokado og sprød salat. Dryp sriracha sauce på efter smag. Alternativt kan du også stille det hele på bordet, og hver kan lave sin egen tortilla efter ønske. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?