Sriracha er en af mine hemmelige ingredienser, der kan redde ethvert måltid. Den har en skøn sødme og syre, og giver lige et ekstra spark til retten i form af dens afbalancerede chili. Når den røres op med yoghurt, bliver den rund og mild, så alle ved bordet kan være med.
Tag en gryde, og kom den sousvide-tilberedte grisenakke og dens saft i med lidt vand i bunden. Tænd for varmen, og skru ned, når det begynder at syde. Lad kødet småsimre under låg i 5-10 min. Rør undervejs, så kødet ikke brænder på.
Hæld yoghurt op i en lille skål. Tilsæt 1/4 del af srirachasaucen, og rør rundt. Smag til, og tilsæt mere, hvis du vil have den stærkere.
Halver og fjern skræl og kerne fra avokadoen. Skær avokado ud i grove tern, og vend dem i yoghurten med sriracha. Man kan også servere yoghurt og avokado hver for sig.
Skyl og rens salaten grundigt, og pluk den ud i blade eller skær den ud i stykker.
Sluk for varmen under kødet, og skil det i tråde med 2 gafler i gryden. Tilsæt cajun krydderiblandingen, rør rundt, og varm op under omrøring i 2-3 min. Sluk, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Varm en pande op ved højeste varme. Steg tortillaerne uden brug af fedtstof ca. 1/2 min. på hver side, til de bliver bløde.
Hold dem lune i et viskestykke indtil servering.
Anret hver tortilla med grisenakke, cremet avokado og sprød salat. Dryp sriracha sauce på efter smag. Alternativt kan du også stille det hele på bordet, og hver kan lave sin egen tortilla efter ønske.
Velbekomme!
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kommentarer og forslag til opskriften