
Tænd ovnen på 250 grader 20 minutter inden du går igang.
Skær peberfrugt i halve, og fjern kernehuset. Kom peberfrugt på bagepapir med skindsiden opad.
Skær halvdelen af tomaterne i halve, og placer også dem på bagepapiret.
Knus hvidløget let med skræl, og placer det på bagepapiret.
Kom lidt olie over, og bag det hele i 10-12 minutter.
Tænd en pande på middelhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg kødet, til det har skiftet farve, og tilsæt herefter halvdelen af krydderiet.
Steg videre i 1 minut, og tilsæt vand, så det dækker kødet. Skru ned til middelvarme, og lad retten småsimre indtil servering.
Skær salat ud i mundrette bidder. Skær lime ud i både.
Skær resten af tomaterne ud i kvarte, og anret det hele på et fad.
Tag peberfrugt, tomat og hvidløg ud af ovnen. Tag skindet af peberfrugten - pas på, det er varmt.
Smut hvidløget ud af skrællen.
Kom peberfrugt, tomat og hvidløget i en blender. Kom det sidste af krydderiet i. Blend, og smag til med lime, salt og peber.
Varm en pande op ved højeste varme. Steg tortillaerne uden brug af fedtstof ca. 1/2 min. på hver side, til de bliver bløde.
Hold dem lune i et viskestykke indtil servering.
Server de lune tortillas med det stegte kød, peberfrugtsalsa og sprødt grønt.
Velbekomme.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften